Ziua Mintzii - Omul Virtuos

Ce este Omul Virtuos?

 Omul Virtuos este un modul de training Ziua Mintzii care, pe parcursul unei zile, te ajută să descoperi care sunt principiile tale și în ce fel îți ghidezi viața, care este legătura dintre tine și organizația pentru care lucrezi, dincolo de salariu, și în ce fel creezi relații.

De ce să participi?

 M-a preocupat întotdeauna să aflu ce înseamnă să fii un om virtuos. Cred că oamenii învață doar prin puterea modelelor și că interacțiunile dintre noi sunt condiționate de valorile și principiile noastre de viață. Încă de la filosofii antici, virtuțile au fost explorate în diverse contexte sociale și au devenit mărci de bună purtare și dovezi ale unui comportament dezirabil. Această evoluție a marcat diverse epoci și curente, însă o serie de aspecte au rămas constante pentru ceea ce definim drept ”umanitate”. Te invit la acest curs pentru a înțelege cum devenim ceea ce vedem în jurul nostru, cum fără prezență de spirit putem fi foarte simplu transformați în rezultatul acumulărilor subconștiente ale realităților din jur. Virtutea e un exercițiu pe care trebuie să îl practicăm constant, fără de care întreaga noastră concepție despre noi înșine și lume ar fi denaturată.

Pe cine chem în această experiență de învățare?

 Acest training este destinat oamenilor care lucrează în echipe, este un facilitator al cunoașterii legăturilor interpersonale și o soluție adecvată pentru un management eficient al resurselor umane. ”Practice what you preach” devine un imbold cu adevărat consistent când virtuțile personale sunt încadrate în contextul de muncă într-un mod conștient.

Ce ar trebui să știi pe scurt că explorezi
în cadrul acestui training?

  • Practicarea valorilor, misiunii și viziunii în cadrul culturii organizaționale nu poate fi realistă fără practicarea și înțelegerea valorilor personale și a propriilor principii de viață.
  • Umanitatea. Cum am evoluat ca specie și de ce încrederea a fost motorul dezvoltării noastre?
  • Credințe umane, dezvoltarea culturii și a civilizației. Religii, ideologii, filosofii.
  • Cum devenim tributarii unui sistem de credințe?
  • Educația și rolul ei în societate.
  • Apartenența la grup. Ficționalizarea și memoria umană. Elemente de neuroștiință.
  • Valori umane. Practicarea valorilor prin formularea în principii și exprimarea în atitudini. Comportamentul uman și impactul valorilor în relaționare. De la valori personale la valori de grup și organizaționale.
Vreau să mă înscriu!