Strategii de învățare
și planificarea carierei

 Dragi părinți și tineri, vremurile prin care trecem nu sunt ușoare, dar e important ca în timpul pe care îl avem la dispoziție să continuăm să învățăm și să ne preocupe viitorul nostru. Am lansat programul de consiliere unu-la-unu online pentru adolescenți din dorința de a vă fi alături în acest moment al vieții voastre în care vă gândiți care este drumul pe care vreți să-l urmați. Felul în care va arăta piața muncii este subiectul a numeroase dezbateri și controverse. Robotizarea, digitalizarea, sustenabilitatea, viitorul planetei sunt câteva dintre aspectele de care va depinde o meserie a secolului XXI. Însă indiferent cum va arăta lumea, câteva competențe esențiale vor fi mereu la baza formării unei persoane demne și valoroase: abilitatea de a învăța continuu cu dedicare și spirit critic, capacitatea de a comunica asertiv, captivant și eficient, darul de a fi buni colaboratori și, nu în ultimul rând, spiritul de inițiativă și creativitatea.

În ce constă programul de consiliere unu-la-unu?

 Lucrul cu tinerii mi-a plăcut dintotdeauna, doar că mereu era vorba despre grupe, fiind situații în care aprofundarea individuală nu era posibilă. Pentru toți cei care își doresc un proces ghidat de învățare și autocunoaștere am creat programul de consiliere unu-la-unu în cadrul căruia explorăm săptămânal elemente legate de caracteristici și abilități personale, dezvoltăm competențe și ne pregătim pentru o carieră de succes.

De ce să fii parte dintr-un proces de învățare ghidată?

 Avem în noi toate resursele necesare să reușim, însă îi ascultăm mai degrabă pe sabotorii interiori și ignorăm intuiția sau capacitatea de a găsi soluții și noi moduri de a ne configura viața. Consilierea unu-la-unu adresată tinerilor acoperă două mari lipsuri ale învățării formale din România: să înveți cum să înveți și să faci alegeri profesionale în acord cu personalitatea și pasiunile tale.

Pe cine invit în această experiență de învățare?

 Tinerii cu vârste cuprinse între 13-21 de ani care își doresc să descopere mai devreme în viață cum să își organizeze timpul, să-și dezvolte abilitățile, să-și găsească motivația de a crește și de a fi autodidacți. Învățarea nu înseamnă memorare, iar viitorul profesional nu e o alegere care se face de pe-o zi pe alta. Drept urmare, preocuparea pentru cunoaștere și autocunoaștere este o componentă esențială în dezvoltarea unui tânăr. Acest lucru garantează pregătirea pentru provocările viitorului: integrarea pe piața muncii, independența financiară, satisfacția profesională, bunăstarea și împlinirea misiunii personale.

Ce explorezi în sesiunile ”Învață să înveți” ?

 • Ce este învățarea? De ce înveți? Cum te ajută cunoștințele pe care le acumulezi?
 • De ce este importantă structurarea informațiilor?
 • Te simți fericit cu ce înveți? De la date și informații la cunoștințe și impact.
 • Cei patru C. Competențele viitorului: comunicare, gândire critică, creativitate și colaborare.
 • Trăiești înconjurat de povești, articole, reclame, Facebook, Instagram. Cum procesezi toate datele și le conectezi cu ceea ce știi?
 • Cum prezinți o informație astfel încât să convingi?
 • Ce, cum și de ce citim? Cititul poate fi distractiv când se transformă în pasiune.

Ce explorezi în sesiunile despre carieră?

 • Construirea încrederii în sine. Valorile personale. Ce filosofie de viață ai? Cum formulezi principii, te exprimi prin atitudini și îți definești comportamentul?
 • Cine ești? Cum te vezi tu și cum te văd ceilalți?
 • Timpul cu prietenii vs. timpul de studiu. Cum îți organizezi viața astfel încât să-ți atingi obiectivele personale?
 • Managementul carierei. Ce ți-ar plăcea să faci? Care sunt aptitudinile tale?
 • Cum îți creezi CV-ul care atrage astăzi?
 • Brandingul personal. Cum te exprimi public? Ce idei și emoții transmiți?

Haide să ne cunoaștem și să analizăm care sunt nevoile tale!
Vom crea un plan individual de dezvoltare pe care îl vei putea aplica în sesiunile săptămânale!
Prima ședință este gratuită!

Vreau să mă înscriu!