Ziua Mintzii - Ce fac cu viața mea?

Ce propun să lucrăm cu tinerii?

 Ce fac cu viața mea? este un modul de training Ziua Mintzii care pe parcursul unei zile îi invită pe tinerii cu vârste cuprinse între 13-21 ani să se descopere. Vor avea ocazia să-și exploreze personalitatea, pasiunile și stilurile de comunicare astfel încât să aibă o viziune clară cu privire la oportunitățile de dezvoltare și de orientare vocațională. Atelierul îmbină sesiuni teoretice cu sesiuni interactive pentru a crea o experiență de învățare completă în care fiecare participant dezvoltă abilități și cunoștințe.

Cum am dezvoltat acest curs?

 Am construit acest curs cu multă empatie, gândindu-mă la propriul parcurs de orientare vocațională. După multe transformări, am ajuns la concluzia că nu există un singur traseu vocațional, ci o mulțime de ipostaze personale pe care le putem explora astfel încât să ne exprimăm potențialul. M-am transferat de la matematică-informatică la filologie dintr-un oraș în altul la sfârșitul clasei a XI-a, m-am înscris la facultățile de istorie și biologie și în paralel lucram în televiziune și mediul ONG. Nu regret nicio alegere făcută, pentru că acest mix de viziuni și drumuri intersectate m-au ajutat să-mi descopăr adevăratele pasiuni: științele educației, neuroștiința și antreprenoriatul.

Pe cine invit în această experiență de învățare?

 Îmi doresc ca acest curs să fie o călăuză pentru tinerii care sunt preocupați de viitorul lor, cărora le pasă de felul în care se dezvoltă, dar care nu au încă toate instrumentele prin care să-și găsească resursele. Adolescența e un moment în care te confrunți cu multe decizii luate sub presiune care au ulterior un impact major asupra tuturor aspectelor vieții tale. Află care îți sunt abilitățile și calitățile, cum îmbini viața personală cu cea profesională și cum faci primii pași spre cariera dorită!

 Toți actorii implicați în educație de la profesori la părinți, la organizații non-guvernamentale și până la elevi se întreabă constant cum va arăta piața muncii în viitor, care sunt aspectele pentru care un tânăr trebuie să fie pregătit și care e cel mai bun mod prin care putem dezvolta noua generație.

Ce ar trebui să știi pe scurt
că explorezi în cadrul acestui training?

  • Ești elev sau student și nu știi ce vei face pe viitor? Ți se pare că toată lumea are ceva cu tine și că te presează să iei o hotărâre?
  • Nu știi ce îți place să faci? Care îți sunt abilitățile și calitățile?Joburile viitorului, evoluția mediului profesional
  • Cum integrăm digitalizarea și tehnologizarea în viețile noastre?
  • Imaginea de sine și valorile personale. Cum ne definim stilul și de ce este important să ne cunoaștem principiile?
  • Time-management. Cum îmi organizez timpul?
  • Atitudini dezirabile și indezirabile. Cine spune ce e corect și ce nu?
  • Relația cu prietenii, părinții și profesorii. Reușesc să mă fac înțeles sau nu?
  • Managementul carierei, realizarea CV-ului și poveștii personale.
Vreau să mă înscriu!